Hoe maak ik een blog?

hoe maak ik een blog

Hoe maak ik een blog?

Hoe maak ik een blog? Een blog maken kan op verschillende manieren. Je kunt gratis een blog maken, maar je kunt er ook voor kiezen om een betaalde blog te maken. Een betaalde blog biedt veel meer mogelijkheden dan een gratis blog. Het meeste word er van WordPress gebruik gemaakt. Om aan de slag te gaan met een betaalde blog moet je het volgende stappenplan volgen (nogmaals: Een betaald blog biedt VEEL meer mogelijkheden)

  1. Je hebt een domeinnaam nodig. Registreren kun je bijvoorbeeld bij www.mijndomein.nl . Ga dan voor enkel en alleen een domeinnaam van €9,-
  2. Vervolgens heb je hosting nodig. Hostgator is een goedkope site om dit te doen. Je betaald slechts $5,- per maand voor het babyplan en je kunt hier een ongelimiteerd aantal websites op hosten. Het grote voordeel van hostgator is, dat je heel eenvoudig wordpress kunt installeren.
  3. In hostgator ga je naar add-on domains en daar maak je serverruimte vrij voor jouw geregistreerde domein. Vul bovenin de URL in van je domein en de rest wordt vanzelf aangevuld.
  4. In hostgator ga je naar “Fantastico” en klik je op de wordpress link. Je installeert wordpress op jouw geregistreerde domein.
  5. Scroll in hostgator helemaal naar beneden. Links in de kolom zie je “nameservers” staan. Kopieer nameserver 1 en plak deze in mijndomein (overzicht > jouw geregistreerde domein > nameservers wijzigen). Doe dit ook voor nameserver 2.

Dit zijn de stappen die je moet doorlopen om jouw wordpress blog aan de praat te krijgen. Om in te loggen in het dashboard van wordpress type je in je webbrowser: http://www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin Hier vul je jouw eerder ingevoerde gegevens (fantastico) in om in te loggen.

Het kan een paar uur duren voordat de nameservers helemaal doorgevoerd zijn. Heb dus even geduld als je blog niet gelijk inlaadt.

Denk er bij het registreren van een domeinnaam om, dat je de extensie .nl/.com/.net/.org gebruikt. De andere extensies werken niet goed in google en het is bijna onmogelijk om hoog te komen in de zoekmachine.

Wil je geld verdienen met je blog? (Je leert hiermee nog op tientallen andere wijzen om het internet in te zetten als geldstroom) Bekijk dan:

Bekijk ook:

hoe maak ik een blog

hoe maak ik een blog

Facebook Comments: